انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی
سرخط خبرها

ماجرای مرگ نوزاد مشهدی در اتاق عمل بیمارستان | گاز سمی جان نوزاد را گرفت

  • کد خبر: ۸۸۳۰۸
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۳
ماجرای مرگ نوزاد مشهدی در اتاق عمل بیمارستان | گاز سمی جان نوزاد را گرفت
چند روز قبل، یک مادر باردار برای وضع حمل با هدایت پزشک معالج، به بیمارستانی خصوصی در منطقه سجاد مشهد می رود که درگیر مشکلاتی می‌شود و در نهایت نوزاد تازه متولد شده‌اش را از دست می‌دهد.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ نزدیک به یک سال از پرونده جان باختن ۲ بیمار در اتاق عمل یکی از بیمارستان‌های مشهد می‌گذرد، و این بار مرگ نوزادی پس از تولد در یک بیمارستان خصوصی -که از قضا در زمان تأسیس نیز در حاشیه بود و رسانه‌ها مشکلات آن را همان زمان منعکس کردند- موضوعی است که آن خاطرات تلخ گذشته را دوباره زنده کرد.

با رسانه‌ای شدن ماجرای فوت تلخ این نوزاد، معاونان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بی‌درنگ موضوع را تأیید کردند و قول پیگیری ماجرا را دادند. البته یکی از سازمان‌هایی که به صورت مستقیم در این پرونده نقش دارد، سازمان نظام پزشکی مشهد است، که مهرابی بهار، رئیس این سازمان دیروز از پیگیری سریع و خارج از نوبت رسیدگی به پرونده خبر داد.

ماجرا از کجا شروع شد

ماجرای این پرونده چند روز قبل شروع می‌شود جایی که یک مادر باردار برای وضع حمل با هدایت پزشک معالج، به بیمارستانی خصوصی در منطقه سجاد می‌رود که درگیر مشکلاتی می‌شود و در نهایت نوزاد تازه متولد شده اش را از دست می‌دهد.
اما آنچه اتفاق افتاده را یکی از بستگان این خانواده این گونه بازگو می‌کند: «سه شنبه هفته گذشته، این مادر ساعت حدود ۹ صبح به اتاق عمل می‌رود و ساعت‌های زیادی می‌گذرد و هیچ یک از کارکنان بیمارستان به پاسخ‌های ما درباره سلامت مادر و نوزاد جوابی نمی‌دهند.

ما که نگران شده بودیم، با مدیر بیمارستان تماس گرفتیم و در نهایت پس از ساعت‌ها بی خبری از اتاق عمل پدر کودک را خواستند تا وارد شود که به او گفته بودند برای کودک مشکلی پیش آمده، احیاء شده و به آی سی یوی نوزادان منتقل شده است. این درحالی بود که بعد به سراغ پزشک معالج رفتیم که اعلام کرد پس از به دنیا آمدن، ضربان قلب نوزاد می‌زده است و حتی گریه کرده و خود شاهد دست وپا زدن نوزاد بوده است.

بعد از پیگیری‌های زیاد به ما گفتند که کارکنان اتاق عمل به جای اکسیژن، گاز سمی به کودک داده اند که همین موضوع موجب شده تا کودک دچار ایست قلبی شود و بعد چند مرحله نوزاد را احیاء کرده اند. البته در این میان پزشک و کارکنان بیمارستان تقصیر را به گردن یکدیگر می‌انداختند تا از بار مسئولیت شانه خالی کنند. در نهایت نوزاد به بیمارستان حضرت ام البنین (س) اعزام شد و چند روز هم تحت مراقبت بود، ولی جان خود را از دست داد. ۲ روز پیش نیز پیکرش را به خاک سپردیم.»

تأیید پرونده از سوی دانشگاه علوم پزشکی

با رسانه‌ای شدن این پرونده، دکتر غفاریان، مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأیید موضوع جان باختن نوزاد در هنگام تولد در یکی از بیمارستان‌های خصوصی مشهد گفت: دستور تحقیقات کامل درباره این پرونده صادر شده است.
از آنجا که متولی رسیدگی به قصور پزشکی، سازمان نظام پزشکی است به سراغ رئیس این سازمان رفتیم.

رسیدگی خارج از نوبت

دکتر مصطفی مهرابی بهار در گفتگو با شهرآرا درباره نحوه رسیدگی به این پرونده بیان کرد: با توجه به اینکه برخی پرونده‌ها افکار عمومی را نگران می‌کند، ما به صورت ویژه به آن وارد می‌شویم و در کوتاه‌ترین زمان ممکن این پرونده‌ها را رسیدگی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این پرونده تازه به دست ما رسیده است ادامه داد: براساس شنیده‌ها گویا به جای اکسیژن گاز دیگری به نوزاد داده می‌شود این درحالی است که رنگ کپسول اکسیژن متفاوت است و اصلا شیلنگ‌های آن‌ها به هم وصل نمی‌شود، اگر این موضوع صحت هم داشته باشد جای تعجب است.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به مراحل رسیدگی به این پرونده بیان کرد: ابتدا باید پزشکی قانونی نظر تخصصی خود را اعلام کند و شاید نیاز باشد حتی از تهران نیز برای مشخص شدن علت دقیق فوت کمک گرفته شود.

به گفته مهرابی بهار، این پرونده ابتدا در دادستانی تشکیل می‌شود و دادیار درباره آن اظهار نظر می‌کند، بعد کارشناسان دعوت می‌شوند که حدود ۱۲ تا ۱۳ نفر هستند. در این میان نظرات تخصصی از سوی نماینده پزشکی قانونی ارائه می‌شود و نماینده دادستانی نیز مطابقت با قانون را انجام می‌دهد. پس از برگزاری این جلسه، هیئت بدوی رأی خود را صادر می‌کند، در اینجا نیز نمی‌توان به صورت صددرصدی علت حادثه را اعلام کرد، چون ممکن است پرونده برای تجدیدنظر ارسال شود و تحقیقات دوباره شروع شود که ممکن است در نتیجه رأی، با توجه به شواهد و مدارک تغییری ایجاد شود.

قصور پزشکی مسجل است

وی با تأکید بر اینکه قصور وجود دارد و این موضوع مسجل است ادامه داد: هنوز پرونده‌ها را ندیده ایم، ولی وجود قصور پزشکی تأیید شده است.
مهرابی بهار تصریح کرد: البته باید توجه کرد که این پرونده دارای ظرافت خاصی نیست، چون گاهی مواقع افراد انواع بیماری‌ها و درد‌ها را متحمل شده اند که باید تک تک این موضوعات بررسی شود. همین موضوع باعث می‌شود تا اظهارنظر با تأخیر انجام شود، اما در این موضوع چنین نیست و از نظر شناخت علت ساده است و شواهد هم همه نشان دهنده قصور است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->