هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

ماجرای مرگ نوزاد مشهدی در اتاق عمل بیمارستان | گاز سمی جان نوزاد را گرفت

  • کد خبر: ۸۸۳۰۸
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۳
ماجرای مرگ نوزاد مشهدی در اتاق عمل بیمارستان | گاز سمی جان نوزاد را گرفت
چند روز قبل، یک مادر باردار برای وضع حمل با هدایت پزشک معالج، به بیمارستانی خصوصی در منطقه سجاد مشهد می رود که درگیر مشکلاتی می‌شود و در نهایت نوزاد تازه متولد شده‌اش را از دست می‌دهد.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ نزدیک به یک سال از پرونده جان باختن ۲ بیمار در اتاق عمل یکی از بیمارستان‌های مشهد می‌گذرد، و این بار مرگ نوزادی پس از تولد در یک بیمارستان خصوصی -که از قضا در زمان تأسیس نیز در حاشیه بود و رسانه‌ها مشکلات آن را همان زمان منعکس کردند- موضوعی است که آن خاطرات تلخ گذشته را دوباره زنده کرد.

با رسانه‌ای شدن ماجرای فوت تلخ این نوزاد، معاونان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بی‌درنگ موضوع را تأیید کردند و قول پیگیری ماجرا را دادند. البته یکی از سازمان‌هایی که به صورت مستقیم در این پرونده نقش دارد، سازمان نظام پزشکی مشهد است، که مهرابی بهار، رئیس این سازمان دیروز از پیگیری سریع و خارج از نوبت رسیدگی به پرونده خبر داد.

ماجرا از کجا شروع شد

ماجرای این پرونده چند روز قبل شروع می‌شود جایی که یک مادر باردار برای وضع حمل با هدایت پزشک معالج، به بیمارستانی خصوصی در منطقه سجاد می‌رود که درگیر مشکلاتی می‌شود و در نهایت نوزاد تازه متولد شده اش را از دست می‌دهد.
اما آنچه اتفاق افتاده را یکی از بستگان این خانواده این گونه بازگو می‌کند: «سه شنبه هفته گذشته، این مادر ساعت حدود ۹ صبح به اتاق عمل می‌رود و ساعت‌های زیادی می‌گذرد و هیچ یک از کارکنان بیمارستان به پاسخ‌های ما درباره سلامت مادر و نوزاد جوابی نمی‌دهند.

ما که نگران شده بودیم، با مدیر بیمارستان تماس گرفتیم و در نهایت پس از ساعت‌ها بی خبری از اتاق عمل پدر کودک را خواستند تا وارد شود که به او گفته بودند برای کودک مشکلی پیش آمده، احیاء شده و به آی سی یوی نوزادان منتقل شده است. این درحالی بود که بعد به سراغ پزشک معالج رفتیم که اعلام کرد پس از به دنیا آمدن، ضربان قلب نوزاد می‌زده است و حتی گریه کرده و خود شاهد دست وپا زدن نوزاد بوده است.

بعد از پیگیری‌های زیاد به ما گفتند که کارکنان اتاق عمل به جای اکسیژن، گاز سمی به کودک داده اند که همین موضوع موجب شده تا کودک دچار ایست قلبی شود و بعد چند مرحله نوزاد را احیاء کرده اند. البته در این میان پزشک و کارکنان بیمارستان تقصیر را به گردن یکدیگر می‌انداختند تا از بار مسئولیت شانه خالی کنند. در نهایت نوزاد به بیمارستان حضرت ام البنین (س) اعزام شد و چند روز هم تحت مراقبت بود، ولی جان خود را از دست داد. ۲ روز پیش نیز پیکرش را به خاک سپردیم.»

تأیید پرونده از سوی دانشگاه علوم پزشکی

با رسانه‌ای شدن این پرونده، دکتر غفاریان، مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأیید موضوع جان باختن نوزاد در هنگام تولد در یکی از بیمارستان‌های خصوصی مشهد گفت: دستور تحقیقات کامل درباره این پرونده صادر شده است.
از آنجا که متولی رسیدگی به قصور پزشکی، سازمان نظام پزشکی است به سراغ رئیس این سازمان رفتیم.

رسیدگی خارج از نوبت

دکتر مصطفی مهرابی بهار در گفتگو با شهرآرا درباره نحوه رسیدگی به این پرونده بیان کرد: با توجه به اینکه برخی پرونده‌ها افکار عمومی را نگران می‌کند، ما به صورت ویژه به آن وارد می‌شویم و در کوتاه‌ترین زمان ممکن این پرونده‌ها را رسیدگی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این پرونده تازه به دست ما رسیده است ادامه داد: براساس شنیده‌ها گویا به جای اکسیژن گاز دیگری به نوزاد داده می‌شود این درحالی است که رنگ کپسول اکسیژن متفاوت است و اصلا شیلنگ‌های آن‌ها به هم وصل نمی‌شود، اگر این موضوع صحت هم داشته باشد جای تعجب است.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به مراحل رسیدگی به این پرونده بیان کرد: ابتدا باید پزشکی قانونی نظر تخصصی خود را اعلام کند و شاید نیاز باشد حتی از تهران نیز برای مشخص شدن علت دقیق فوت کمک گرفته شود.

به گفته مهرابی بهار، این پرونده ابتدا در دادستانی تشکیل می‌شود و دادیار درباره آن اظهار نظر می‌کند، بعد کارشناسان دعوت می‌شوند که حدود ۱۲ تا ۱۳ نفر هستند. در این میان نظرات تخصصی از سوی نماینده پزشکی قانونی ارائه می‌شود و نماینده دادستانی نیز مطابقت با قانون را انجام می‌دهد. پس از برگزاری این جلسه، هیئت بدوی رأی خود را صادر می‌کند، در اینجا نیز نمی‌توان به صورت صددرصدی علت حادثه را اعلام کرد، چون ممکن است پرونده برای تجدیدنظر ارسال شود و تحقیقات دوباره شروع شود که ممکن است در نتیجه رأی، با توجه به شواهد و مدارک تغییری ایجاد شود.

قصور پزشکی مسجل است

وی با تأکید بر اینکه قصور وجود دارد و این موضوع مسجل است ادامه داد: هنوز پرونده‌ها را ندیده ایم، ولی وجود قصور پزشکی تأیید شده است.
مهرابی بهار تصریح کرد: البته باید توجه کرد که این پرونده دارای ظرافت خاصی نیست، چون گاهی مواقع افراد انواع بیماری‌ها و درد‌ها را متحمل شده اند که باید تک تک این موضوعات بررسی شود. همین موضوع باعث می‌شود تا اظهارنظر با تأخیر انجام شود، اما در این موضوع چنین نیست و از نظر شناخت علت ساده است و شواهد هم همه نشان دهنده قصور است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->